כמו בכלי רכב אחרים,
אופניים חשמליות דורשות טיפול כל 10,000 ק"מ, כלומר בערך כל חודשיים וחצי, על מנת שימשיכו לתפקד בצורה אופטימלית למשך שנים רבות. הטיפול באופניים חשמליות כולל ניקוי יסודי של כל החלקים משמן, אבק, בוץ ולכלוך, שימון מחדש של החלקים הדורשים שימון, חיזוק ברגים ובדיקת תקינותה של כל המערכת באופן כללי. למותר לציין שגם הסוללה דורשת טיפול, כדי להאריך את חייה וכדי שתוכל לשרתכם נאמנה בכל מסלול רכיבה, ובכל מזג אוויר.
כיצד מאריכים את חיי הסוללה?
כמו בסוללות רבות אחרות, גם על סוללה של אופניים חשמליות צריך לשמור שלא תתרוקן לגמרי. חשוב להטעינה בכל הזדמנות, בין אם ע"י מטען מיוחד או ע"י פידול כמו באופניים היברידיות. כאשר מרוקנים סוללה לגמרי, הדבר מקצר את חייה ופוגע בתפקודה. דבר נוסף שחשוב לדעת הוא, שכדאי להימנע מלהחנות את האופניים בשמש, משום שסוללה שעומדת שעות רבות תחת השמש הישראלית הקופחת, נהרסת וחייה מתקצרים. היות שאופניים חשמליות נשענות על סוללה תקינה ומתפקדת, כדאי לשמור עליה היטב.
שימון שרשרת של אופניים חשמליות:
נסיעה שקטה וחלקה, ללא תקלות וחריקות, דורשת טיפול מסור גם בשרשרת האופניים. אם אינכם מכירים מספיק את המערכות באופניים וכיצד לטפל בהן, מומלץ להגיע למתקן אופניים מקצועי שיודע את מלאכתו, שיטפל באופניים וישמן את השרשרת היטב. אם החלטתם לעשות זאת בעצמכם, כדאי להתייעץ עם מתקן אופניים מנוסה ולשאול על איזה שמן סיכה הוא ממליץ וכיצד לבצע זאת. בעיקרון מה שצריך לעשות הוא למרוח את השמן על השרשרת, ולאחר מספר דקות לנגב את השמן המיותר.
טיפול בגלגלים:
טיפול בגלגלים כולל קודם כל שמירה על לחץ אוויר נכון. גם רכיבה זהירה בשטח או בעיר כאשר עולים על מדרכות תורמת לעניין. כאשר לחץ האוויר בגלגל נמוך או גבוה מדי, גדל הסיכון להופעת פנצ'ר. בנוסף יש להיזהר מנסיעה על זכוכיות, מסמרים, ברגים, ועוד מיני חפצים חדים שעלולים לגרום לפנצ'ר בגלגלים וצורך בהגעה ל
מוסך בתל אביב . בכל מקרה, אם נוצר פנצ'ר תוך כדי נסיעה, עליכם להיות מצוידים בערכה לתיקון פנצ'רים כדי שלא להיתקע בדרך.